Seks sitteplasser og tre måneders ventetid på bord?Jepp! Bli med til eksklusive Hoze restaurant i Gøteborg.

IMG_0837.JPGJosé Cerdá dypt konsentrert på jobb.

En gang hadde José Cerdá en drøm han skulle lage en av de beste sushirestaurantene i Skandinavia. Etter noen år i utlandet hvor han blant annet gikk i lære hos en japansk sushikokk som også hadde betjent keiseren av Japan bestemte han seg for å gjøre sitt eget. Og slik ble det til at han for sju år siden åpnet restauranten «Hoze» i Gøteborg. Men å få plass der det krever litt mer enn en telefonsamtale eller en mail. Restauranten har kun  seks sitteplasser og de slippes nøyaktig tre måneder før de er ledige. Så rundt midnatt tre måneder før sommeren fikk jeg endelig kuppet mine to plasser. Gøteborg er ikke mer en litt over tre timer på toget fra Oslo,  så mitt reisefølge og jeg syntes det var akkurat passe for å kunne spise det som regnes for å være noe av Skandinavias ypperste japanske mat. Vi ble kort ønsket velkommen av Cerdá selv og hans kjæreste som driver stedet i sammen:

IMG_0821.JPGDet serveres god drikke, men ingen alkohol på Hoze. De mener at alkoholen tar fokuset bort fra maten. Her fikk vi en nydelig eple- og pæresider.

Rettene kom på løpende bånd og siden jeg var mest opptatt av å spise, konversere og fotografere; i  akkurat den rekkefølgen så kan det  være at bildene ikke er kronologiske. Men nyt synet av dette:

IMG_0822.JPG

Hvite jordbær og kamskjell

IMG_0823En av de tidlige rettene i måltidet: svartrot. Entusiastisk tilberedt av Cerdá.

IMG_0824.JPGEstetikk!

Man sitter seks stykker ved en disk og ser rett på Cerdá og hans partner. Det er bare en noen få centimeter mellom kokk og hans publikum. Lokalet er enkelt, men vakkert innredet med en helt tydelig inspirasjon fra japansk estetikk. De er begge svært vennlige, meget kunnskapsrike og svarer villig vekk på spørsmål. Etterhvert fløt også samtalen mellom gjestene som satt ved disken. Selv om det er uvanlig med en såpass liten seating ute på restaurant var dette en spennende måte å spise på. Nærheten til kokken føltes også som en bonus. Cerdá er ekstremt kunnskapsrik og når han snakker på sitt vennlige, lavmælte vis så følger man med. Her vil man gjerne lære alt han deler.

IMG_0829

En av mine favoritter. Dette var en slags «sandwich» innsiden fylt med krabbe. De syltynne flakene mener jeg og var laget av krabbe.

IMG_0826.JPGDypt konsentrert.

Ceviche.

Cerdá endrer menyen sin hver dag. Mye er inspirert av nordisk cuisine- og selvsagt og det japanske. De fortalte selv at de hyppig reiser til Japan- og er enormt opptatt av de japanske matlagingsidealene. Hør mer her:

Å snakke om kvalitetsris i mange minutter, det var en fornøyelse å høre på.

 

IMG_0828.JPGSushiprepp deluxe!

Rettene fortsatte å strømme på og jeg innrømmer at jeg på et tidspunkt mistet tellingen. Men alt kommer delikat porsjonert så man går derfra lykkelig mett , ikke stappmett(noe som forøvrig og er en japansk dyd)

IMG_0836.JPG

Så endelig sushi- her er en av de vidunderlige bitene vi fikk.

Her er fisken vi skulle serveres.

IMG_0818.jpg

Kun de vakreste knivene fikk røre maten. Disse var et syn!

Og så-nærmet vi oss en slags finale, det er Cerdá som lager dessert her, en av flere:

Showet var en del av opplevelsen. Jeg liker når man kan se kokken i arbeide!

IMG_0830.JPG

En av flere desserter

Hoze var en spennende opplevelse. Vi var mest begeistret for rettene som var helt eksplisitt japanske, fordi det er her man virkelig føler at José Cerdá er i sitt ess. Men prøv selv- booker du idag så kan du få et bord mens vi fremdeles skriver 2017.

Presisering: Ingenting i denne posten er spons. Mat og reise betalt av egen lomme.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s